Analyzer-video-nad-sebouV modulu Analyzer v programu Dartfish můžete porovnávat dvě až čtyři videa vedle sebe. Kromě porovnávání technického provedení pohybu můžete také měřit časový rozdíl mezi jednotlivými závodníky například v alpském lyžování.

 

Dartfish Analyzer

 

Postup porovnávání videa a měření časového odstupu

  1. V programu Dartfish (stačí verze Connect) se přepněte do modulu Analyzer ikona analyzer
  2. Otevřete si první video
  3. Přepněte okno Analyzeru do módu rozdělených oken "Split screen"
  4. Do druhého okna vložte druhé video
  5. Synchronizujete videa v určité brance – synchronizaci můžete dosáhnout posouváním časových os na záložce Timeline nebo posouváním časové osy, která je pod videem (vždy je aktivní osa podle toho do kterého obrazu videa kliknete).
  6. Jemného doladění posunu jednoho videa dosáhnete pomocí klávesové zkratky Shift a šipka doprava/doleva (krokování obou videí zajišťuje kombinace Ctrl+šipka vpravo/vlevo)
  7.  Po prvotní synchronizaci můžete videa spustit dohromady zpomaleně nebo je společně krokovat pomocí kláves Ctrl+šipky tak, aby jela obě videa společně.
  8. Až dojede jeden závodník do další branky můžete pomalejšímu závodníkovi do obrazu vložit stopky (vpravo mezi kreslícími nástroji je pod ikonou měřících kót i ikona hodin/stopek).
  9. Stopky vynulujete pomocí kliknutí pravého tlačítka na vložený čas a vyběrem volby „Set time 00.00.000“
  10. Poté krokujte pouze toto video a během krokování uvidíte na stopkách narůstající časový odstup závodníka než dosáhne stejného místa ve videu jako rychlejší závodník